top of page

PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

Információk és jelentkezés

ÖNISMERETI FOGLALKOZÁS SZÜLŐKNEK

Egyéni tanácsadás

Ha szülőként nehezen leküzdhető akadály elé érkezett, szeretné a gyermekével közös konfliktusait konstruktívan kezelni, esetleg olyan gyermekkori mintákat hoz, amiket szeretne elengedni vagy csak egyszerűen tehetetlennek érzi magát a gyermeknevelés okozta teendők között, a kifejezetten szülőknek szóló önismereti foglalkozás segíthet. Már gyakorló szülők és gyermeket tervezők jelentkezését is szeretettel várom! Munkám során elengedhetetlennek tartom a rendszerszemlélet követését, a megoldásközpontú és jövőorientált hozzáállást, konzultációimat mindennek szellemében tartom.

PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

Egyéni tanácsadás

Egy hirtelen jött, nem várt esemény épp úgy krízist jelent, mint egy olyan, amire éveket készültünk: hiszen a mindennapi életvitelünk megszakad, az addig ismert stratégiáink nem működnek, egy kicsit újra kell tanulni az életet. Iyenkor segíthet egy külső szem, aki a hagyományos "Tedd ezt"- típusú tanácsadás helyett célzott kérdésekkel, új szempontokkal segíti megtalálni a vágyott egyensúlyt. Az egyéni pszichológiai konzultációk fókuszában az önismeret fejlesztése, egy várt vagy nem várt életesemény okozta krízis kezelése, a konfliktusokkal való megküzdés, veszteségfeldolgozás segítése és a kiégés okozta problémák segítése szerepelnek. Munkám során elengedhetetlennek tartom a rendszerszemlélet követését, a megoldásközpontú és jövőorientált hozzáállást, konzultációimat mindennek szellemében tartom.

SNI-S GYERMEK A CSALÁDBAN

Tanácsadás szülőknek

Amikor egy pár gyereket vár, mindig fantáziálnak, hogy fiú lesz-e vagy lány, milyen lesz a haja, szeme színe, kire fog hasonlítani, de aztán kivétel nélkül mind arra jutnak: „Mindegy, csak egészséges legyen”. De mi történik akkor, amikor nem az lesz? Amikor egy szülőnek atipikusan fejlődő gyermeke születik, úgy érezheti, kihúzták alóla a talajt. Ebben a kontrollvesztett állapotban szükség van a megtartó erőre, ami segít feldolgozni azt a veszteségélményt, amit az egészségesnek hitt és várt gyermek elvesztése okozott. Az SNI-s gyermeket nevelő szülők életének minden szakaszában fontosnak tartom ezt a megtartást, de a kora kisgyermeki szakaszban kifejezetten. SNI-s gyermeket nevelő vagy váró szülők jelentkezését várom szeretettel a konzultációra. Munkám során elengedhetetlennek tartom a rendszerszemlélet követését, a megoldásközpontú és jövőorientált hozzáállást, konzultációimat mindennek szellemében tartom.

SNI-S GYERMEK A CSALÁDBAN

Kiscsoportos konzultáció szakembereknek

Az SNI-s gyermekekkel dolgozó szakemberek munkájuk során sokszor extrém fizikai-és mentális terhelésnek vannak kitéve, ami többek között a kiégés szempontjából is veszélyes lehet. A szülőkkel való kommunikációjuk ennek hatására is sokszor akadályokba ütközik, márpedig ez az elsődleges csatorna, amin keresztül kapcsolatba tudnak lépni velük. A manapság elterjedt trendek ellenére azt gondolom, hogy a szakemberek nem úgy segíthetik a szülőket, hogy progresszív kifejezésekkel írják le gyerekük állapotát, hanem az, ha megfelelő tájékoztatást adnak róluk. Ehhez fontos egy alapszintű kríziskommunikációt elsajátítani, megfelelően informáló, egyben segítő nyelvezettel. A kiscsoportos konzultáció kifejezetten a területen dolgozó szakemberek számára készült edukációra, kommunikációs támogatásra és kiégés prevencióra fókuszál. Szeretettel várom az SNI-s gyermekekkel foglalkozó szakemberek jelentkezését!

EGYSZERI PSZICHOLÓGIAI KONZULTÁCIÓ

Egyéni konzultáció

Nem hiszek abban, hogy egy problémára létezik recept vagy azonnali "jótanács", ami mindent rendbe tesz. Abban viszont igen, hogy bárki kerülhet olyan helyzetbe, amikor túl közel kerül egy adott problémához és abban a beszűkült állapotban nehezen tud egyről a kettőre jutni. Iyen esetekben tudom ajánlani az egyszeri, eseti konzultációt, ami adott esetben a szükséges továbbirányításban is segíthet. 

Konzultációk helyszíne: Budapest, XIII. kerület. 
Időpont egyeztetésre a Jelentkezés gombra kattintással, vagy a Kapcsolat menüpont alatt van lehetősége. 
A konzultációk személyes és online formában is elérhetőek. 
A kiscsoportos foglalkozás időpont egyeztetése után vidéki térségben (Pest, Somogy, Veszprém, Zala megye) is elérhető. 

Tanácsadás: List
bottom of page