top of page

BEMUTATKOZÁS

Fodor-Horváth Zsófia

pszichológus, gyógypedagógus, kommunikációs tanácsadó

A biztonság alapszükséglete az embernek, erre az érzésre törekszünk, még tudattalanul is. De mikor is érezzük magunkat biztonságban? Az ismerős helyzetek megadják azt az illúziót, hogy biztonságban vagyunk, de ami ismerős, csak azért mert kiszámítható, nem biztos, hogy jó is. A megszokott, kiismert világ lehet komfortos, de, ha újra és újra ugyanolyan helyzetben találja magát valaki, amiben nem érzi jól magát és gyakran teszi fel a kérdést: „Hogyan történhetett már megint ez velem?”, akkor itt az ideje segítséget kérni.

Több, mint tíz éve indultam el a segítői pályámon, dolgoztam szerhasználókkal, gyermekotthonban, az abúzusprevenció területén és a szervezetfejlesztésbe is betekintést nyerhettem, pár éve közéleti újságírással is foglalkozom. Pszichológiát, gyógypedagógiát és kommunikációt tanultam, egészen piciket és egészen nagyokat is kísértem már a fejlődés útján. Hiszek abban, hogy a segítő szakemberek nemcsak a rendelőben tudnak segíteni, hanem pszichoedukációval is, annak a tudásnak az átadásával, aminek megszerzéséért ők is kemény munkát folytattak. Ezért indítottam el itt az oldalamon a blogomat, ahol kizárólag szakmai cikkeimet osztom meg.

Szakemberként és édesanyaként is úgy látom, egy-egy éles helyzetben óriási erőforrást tud jelenteni az, ha értjük, mi is történik éppen velünk, körülöttünk. Ezért pszichológusi munkám során nagy hangsúlyt fektetek az önismeret fejlesztésére, segítem a hozzám fordulókat, hogy rátaláljanak belső erőforrásaikra, konstruktívan kezeljék konfliktusaikat, kapcsolataikat. Munkám során elengedhetetlennek tartom a rendszerszemlélet követését, a megoldásközpontú és jövőorientált hozzáállást, konzultációimat mindennek szellemében tartom.

Jelenleg elérhető programjaimról és a bejelentkezés módjáról a Tanácsadás fül alatt olvashat.

H_Zsofi-212-Edit.jpg
Bemutatkozás: Text
bottom of page